ZAŠTO JE IZBEGAVANJE INTIMNIH ODNOSA DOBRO ZA ZDRAVLJE? Kristina dala ODGOVOR nakon kog su svi ZANEMELI
Kristina podelila svoje iskustvo, Foto: Dmitri Maruta / Alamy / Profimedia

Šok

ZAŠTO JE IZBEGAVANJE INTIMNIH ODNOSA DOBRO ZA ZDRAVLJE? Kristina dala ODGOVOR nakon kog su svi ZANEMELI

Ovo su benefiti suzdržavanja od intime

Objavljeno:

Njujorška psihoterapeutkinja Kristina Mankjuso istakla je nekoliko dobrobiti suzdržavanja od se*sa, ističući da ova odluka može biti povezana sa verskim uverenjima, fokusiranjem na karijeru ili željom za ozbiljnošću veze. Ona naglašava da su ljudi koji praktikuju celibat često većinom spremni za veoma ozbiljne veze, jer žele da izgrade pravu vezu sa nekim, pre nego što uđu u intimnost.

Suzdržavanje od sintimnih odnosa može omogućiti prostor za uzbuđenje i iščekivanje u početnoj fazi upoznavanja, što može biti ključno za pravilno upoznavanje partnera i razvoj zdrave veze. Kristina je istakla da prerani intimni odnosi može ometati sposobnost pravog upoznavanja nekoga. Naglasila je da kada se unese intimnost prerano, može “iskriviti” sposobnost jasnog sagledavanja osobe i njenih osobina, te da previše intenzivnih emocija može biti “propast” onoga što se tek treba razviti.

Prerani intimni odnosi može ometati sposobnost pravog upoznavanja nekoga
Prerani intimni odnosi može ometati sposobnost pravog upoznavanja nekogafoto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

- Čim intimnost dođe u igru, ona iskrivljuje nečiju sposobnost da jasno sagleda sve. Tada ima previše intenzivnih emocija i često kada se dovedu prerano, mogu upropastiti ono što tek treba da se razvije - istakla je ona, a o tome je pisao i NY Post.

Veze koja odmah ne počnu intimnim odnosima su ozbiljnije

Psihoterapeutkinja je takođe istakla da suzdržavanje od fizičke intimnosti može omogućiti pojedincima da prepoznaju šta zaista žele i šta im je potrebno u vezi. Ovo može dovesti do boljeg prepoznavanja potencijalnih partnera koji su zaista zainteresovani za njih, kao i osećaja boljeg samopouzdanja kada se shvati da se nije dopustilo nekome da se približi pre nego što su to zaslužili.

- Uzdržavanje od fizičke intimnosti, s druge strane, može dati prostor osobi da prepozna u šta zaista želi da se upust i što joj je potrebno. Ako je neko zainteresovan za vas, a nemate se*s sa njim i ne jave vam se kasnije, onda ćete u startu shvatiti ko su takvi pijedinci i šta jedino traže. Takođe ćete se osećati mnogo bolje znajući da toj osobi niste dali više nego što je zaslužila, pre nego što ste išta započeli sa njom - otkriva psihoterapeutkinja.

Odluka o celibatu može biti složena i individualna, ali Kristina ističe da suzdržavanje od se*sa može imati pozitivan uticaj na razvoj zdravih i trajnih emotivnih veza.

BONUS VIDEO:

02:50

MUVALI SU ME MOĆNICI IZ SAMOG VRHA! Starleta otvorila dušu: On me je kontrolisao konstantno, a evo ko NAJBOLJE VODI LJUBAV!

(Espreso / Srećna republika / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.